Un proyecto de
  • Captación de fondos
  • Discapacidad
  • Educación y cultura
  • Infancia y juventud

PATIS ACTIUS. Jugues amb mi?

Coneixes PATIS ACTIUS?

 

Patis Actius és un projecte innovador de Fundació Aspros, que recupera i promociona els jocs tradicionals i populars a les escoles, aportant a més, el valor del fet que els tallers són dinamitzats per persones amb discapacitat intel.lectual.

L’objectiu de l’activitat és recuperar i ensenyar els jocs tradicionals als nens i nenes, que majoritàriament NO els coneixen perquè han nascut a l’era de les pantalles i els jocs digitals.

Es tracta d’una activitat que promou el joc tradicional com una forma d’aprendre divertint-se, de socialitzar-se, d’activitat a l’aire lliure i de descobrir l’oportunitat del joc fora de l’entorn digital a on els infants d’avui viuen normalment.

Tallers per ensenyar a jugar a:  la granota, saltar a corda, arrencar cebes, la xarranca, el mocador i així fins a 47 jocs recuperats i adaptats per  ensenyar-los a l’hora del pati, a  infants que no els coneixen perquè ja han nascut a l’era de les pantalles i el món digital

Actualment s’està fent a 16 escoles arribant a un volum de 500 infants i cada cop tenim més peticions per anar a més llocs.

A Patis Actius les persones amb discapacitat intel·lectual agafen un rol positiu d’ensenyar i dinamitzar jocs tradicionals, que ells coneixen molt bé, perquè ells sí que hi havien jugat de petits

Per fer arribar l’activitat a més escoles i celebracions ens cal una furgoneta   LA FURGONETA de Patis Actius!, per acompanyar a l’equip i el material necessari:  anelles, cordes, ous, culleres, mocadors, daus, pilotes, rialles i mil coses més.

Per això, hem pensat en diverses accions de finançament solidari, crowfunding i mecenatge.

Pots fer una donació des de 10 euros en endavant…  Tot ens ajuda i ens fa il.lusió.  – i recorda que et pots desgravar els donatius fins a 150 euros en un 75%  a la renda, així com, també les empreses tenen un tractament fiscal que beneficia les aportacions solidàries que facin.

Patis Actius és una activitat d’alt impacte social que ofereix als infants conèixer una altra manera de passar-ho bé aprenent a l’aire lliure i a gaudir de l’hora pati  fora del món virtual de la pantalla i  amb el valor afegit que també promociona a les persones amb discapacitat intel.lectual dins d’un entorn normalitzat –l’escola-, canviant així, la visió de les futures generacions vers la discapacitat.

Per tot això i molt més, ens agradaria que ens ajudessis a difondre aquest repte solidari a tots els teus contactes, sobretot als amics, professors, pares, familiars i persones interessades a construir una societat més justa i inclusiva.

A nosaltres ens fa molta il.lusió.  Jugues amb mi?