Un proyecto de
  • Captación de fondos
  • Derechos humanos
  • Salud

#contralestigma: Formació 40 noves activistes per la salut mental

Tothom té salut mental igual que tothom té salut física; i els trastorns de salut mental són més comuns del que es pensa.

De fet, una de cada quatre persones n’experimentarem algun al llarg de la nostra vida. Els efectes són tan reals com un braç trencat, tot i que no hi hagi un guix o un cabestrell que ho demostrin.

Però, una persona que té depressió, ansietat o anorèxia pateix  els prejudicis i la discriminació pel seu trastorn. I els prejudicis ens allunyen de persones com la Montse, el David o l’Aida.

Uns dels pilars de la lluita #contralestigma és l’activisme, és a dir persones que tenen o han tingut un trastorn de salut mental i que se senten compromeses amb aquesta lluita compartint les seves històries a la resta de la societat per normalitzar les converses sobre salut mental.

I una part clau de l’activisme és la formació que, no només millora el coneixement i les habilitats de les activistes també és una eina de resiliència, recuperació i apoderament que segons, un estudi propi fet al 2018 permet augmentar el benestar i redueix l’auto estigma dels i les participants.

Al llarg d’aquest any, hem fet 5 formacions d’activistes on van participar 200 persones, que han experimentat una millora generalitzada del seu benestar i que també saben com transformar l’experiència en primera persona en una vivència útil per fer caure els prejudicis que envolten la salut mental en diferents contextos.

Però encara queda molt per fer i per això, al 2020 volem fer una formació més i sumar 40 noves activistes que mostrin la realitat i la diversitat de persones que han experimentat un trastorn de salut mental.

Per fer-ho realitat, necessitem 200 donatius de 5€.

Tu pots lluitar #contralestigma  ajudant a una persona com la Montse a que sigui part de les 40 noves activistes del 2020.

Pots fer un donatiu a partir de 5€ i afegir el teu gra de sorra per a que més persones rebin formació i parlen per trencar la discriminació i l’estigma.

Per la salut mental, dóna la cara!