Un proyecto de
  • Captación de fondos
  • Discapacidad

Construïm el futur de les persones amb paràlisi cerebral

“La Muntanyeta és felicitat”. Així descriu la Maria Jesús, mare de l’Estel, La Muntanyeta.

L’Estel va néixer sense cap discapacitat, però va patir un tumor al cap quan tenia 9 anys, i això li va deixar unes seqüeles irreversibles. A La Muntanyeta, ella i la seva família han trobat el suport que necessiten perquè pugui tenir una vida plena, i feliç.

A La Muntanyeta treballem perquè persones com l’Estel puguin tenir els suports necessaris per poder desenvolupar un projecte de vida, tot i la seva discapacitat severa. Actualment, comptem amb tres serveis: una escola d’educació especial, un centre ocupacional i una residència. En total, atenem més de 100 persones del Camp de Tarragona.

Les persones que s’atenen, des del 3 anys i fins als 57 la de més edat, necessiten terceres persones i diversos suports tècnics per realitzar les activitats bàsiques de la vida diària, com la higiene, l’alimentació, comunicar-se o desplaçar-se. Per això, la finalitat de l’entitat és el foment de l’assistència, l’ensenyament, la protecció i la participació social de totes les persones amb paràlisi cerebral o altres encefalopaties.

Ara bé, actualment, les nostres instal·lacions estan al límit de la seva capacitat. Per això, l’any 2015 es posa en marxa el projecte La Muntanyeta Bonavista. És un nou centre que es troba en construcció i que permetrà comptar amb una residència per a 60 persones i un centre ocupacional amb 50 places. Aquest nou equipament serà una llar en què les persones amb discapacitat puguin desenvolupar el seu projecte de vida, en un entorn digne i confortable, adaptat per millorar la seva autonomia personal.

L’Estel es farà gran i necessitarà nous i més suports. El somni de la seva família, i el de totes les persones de La Muntanyeta, és construir el seu futur al nou centre La Muntanyeta Bonavista.

Ara et necessitem més que mai. El teu suport continuat és la garantia per construir el futur de les persones amb paràlisi cerebral.