Un proyecto de
  • Captación de fondos
  • Discapacidad
  • Tecnología y comunicación

Comunicació sense límits per a infants amb discapacitat!

Els alumnes de l’escola Esclat, un centre d’educació especial de la ciutat de Barcelona, són majoritàriament nens i nenes amb paràlisi cerebral i altres discapacitats similars que tenen greus dificultats per poder-se comunicar. Des d’Esclat els ho volem posar més fàcil i, per això, ens proposem el repte del Giving Tuesday 2019, amb l’objectiu de proporcionar-los les eines que facilitin la comunicació de tots ells.

Volem facilitar-los la comunicació i l’aprenentatge amb:

Tobii Eye Tracker 4c – Control amb la mirada (169 €)

La Sara té una mirada molt expressiva. Per potenciar-la i poder comunicar-se amb el seu entorn necessita el Tobii, una eina que li permetrà expressar-se i participar de totes les activitats diàries d’una forma més activa.

Aquesta eina s’utilitza per interactuar i comunicar-se a través de la mirada. Els nostres alumnes van aprenent a emetre els seus missatges amb la mirada a través de la pantalla de l’ordinador.

Programa Look to learn (495 €)

Per treballar la comunicació amb la mirada amb els més petits, és imprescindible començar a través d’activitats i jocs de causa-efecte, dissenyats específicament per millorar les habilitats d’accés, selecció i control precís de la mirada.

El conjunt de 40 activitats són una eina imprescindible per treballar la mirada de forma lúdica!

El Joel, entre molts altres alumnes de l’escola, farien ús d’aquesta eina per treballar aquestes habilitats comunicatives.

Smooth talker (185 €)

És un comunicador que permet la gravació i reproducció d’un missatge de veu. La Libertad, que s’està iniciant en la comunicació, necessita aquesta eina per poder comunicar-se i participar d’una forma activa en les activitats de causa-efecte.

I talk 2 (203,50 €)

És un comunicador que permet la gravació i reproducció de dos missatges de veu de manera ràpida i senzilla.

L’Álvaro necessita aquesta eina per comunicar-se, poder escollir d’una forma activa, entre dues opcions, i participar en activitats de causa-efecte.

L’escola Esclat

L’escola Esclat és un Centre d’Educació Especial que forma part d’Esclat Grup Social, una entitat de la ciutat de Barcelona que té l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral i altres discapacitats similars. Esclat és una entitat amb més de 40 anys d’història.